Fjernvarme til Kildevejskvarteret, Tjørnevej og Morbærvænget

Den grønne omstilling er en nem løsning

Hvert efterår sker det - varmesæsonen melder sin ankomst, og i Kildevejskvarteret, Tjørnevej og Morbærvænget betyder det højsæson for områdets mange gas- og oliefyr. Men forhåbentligt ikke meget længere. Hvis borgerne i områderne vil med på den grønne omstilling, kan de snart udskifte de hjemlige fyr med et fjernvarmeanlæg. Størstedelen af fjernvarmen i Fensmark er nemlig baseret på overskudsvarme fra Ardagh Glass og varmepumper.

- Vi har arbejdet på en samlet plan for at rulle fjernvarmen ud i Fensmark, og her står Kildevejskvarteret, Tjørnevej og Morbærvænget øverst på listen, fortæller Mads Elming, der er formand for Fensmark Fjernvarme.

Med fjernvarmen slipper husstandene ikke bare af med et fyr, der fylder. De får også fremtidssikret deres opvarmning med en nem løsning, de ikke skal skænke en tanke i det daglige.

Varmeforbrugerne bestemmer selv

Fensmark Fjernvarme lægger lige nu sidste hånd på projektforslaget med udvidelse af fjernvarmenettet til de nye områder, og det bliver sendt til behandling i Næstved Kommune straks i det nye år.

- Når den kommunale godkendelse er på plads, er det helt op til borgerne, om fjernvarmen kommer til Kildevejskvarteret, Tjørnevej og Morbærvænget. Når hovedparten af områdets husstande har sagt ja tak, balancerer økonomien, og vi kan sætte spaden i jorden. Udvidelsen vil i øvrigt også være et plus for de nuværende fjernvarmekunder, fordi der bliver flere skuldre til at bære de fælles udgifter, pointerer Mads Elming.

Fensmark Fjernvarme informerer så snart projektforslaget er godkendt. I mellemtiden kan du høre mere om projektet ved at vise din interesse her